måndag 23 juli 2012

Att bygga odlingslådor

I våras var vi snabba med att börja anlägga vår lilla odlingsträdgård, skärmarna som ska fungera som skydd för väder och vind samt stoppa hundarna från att rymma sattes upp. Men sedan blev vädret dåligt i flera veckor och allt avstannade.
.

Inte förrän i juni kom vi igång med byggandet av odlinglådorna eller lådan ska jag kanske säga, hittilsl har det bara blivit en.

Vi började med att lägga markduk direkt på marken, vi förlängde duken som ligger under uteplatsen. Först lådan ska sitta ihop med uteplatsen så det var bara att börja snickra. En ram gjordes och på den spiakde vi fast liggande råspont på kortsidorna och stående på långsidan. Insidan av lådan kläddes med en blå platonmatta för stt skydda virket.

Lagom till midsommar blev lådan klar. Jag bottande den med flis från vår lilla trädgårdsflismaskin och kaninbursrens. Kaninerna fick gå på torvströ några veckor, renset sparades och lades i lådorna. Sedan toppade jag allt med köpejord, för at slippa ogräs. Den här lådan är ca 3 dm djup i ena sidan och 6-7 i andra, då marken sluttar. Så småningom ska vi plana ut marken och lägga plattor mellan lådorna.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar